STOCKHOLM BLONDE -Se Vaalea Look


”Millainen on täydellinen vaalea?”

Mietin tätä kysymystä usein asiakkaitteni kanssa.

Täydellinen vaalea tarkoittaa monille niin eri asioita. Yhdelle kyse on viileämmästä ja toiselle taas lämpimämmästä sävystä. Vaalea hius voi myös olla yksisävyinen tai moniulotteinen. Kokonaisuuden kannalta myös luonnollisella, omalla värillä on tottakai väliä. Saako tyvi näkyä jossakin vaiheessa vai ylläpidetäänkö vaaleutta niin ettei tyven anneta kasvaa?

Suomessa ja muutenkin pohjoismaissa vaaleita hiuksia on todella paljon, mutta niitä ei silti aina osata käsitellä ja hoitaa niin kuin pitäisi. Vaalea väri on herkkä ja vaalennus vaatii aina omat niksinsä, jos tarkoituksena on luoda kirkasta scandinaavista vaaleutta. Kirkas scandinaavinen vaalea on ollut monen asiakkaani toiveissa, joten lähdin miettimään erilaisia reseptejä sen luomiseen ja ennenkaikkea myös ylläpitämiseen, hiuksen kuntoa unohtamatta. Näiden pohdintojen jälkeen syntyi Stockholm Blonde.

 
 

Stockholm Blonden synty:

Kesällä 2017 aloin miettiä mikä minulle kampaajana on se ”ultimate blonde” ja ”Stockholm Blonde” syntyi. Minulle Ruotsilla ja erityisesti Tukholmalla on aina ollut erityinen paikka sydämessäni asuttuani siellä yhden kesän. On ollut helppo ajatella, että Ruotsissa ja erityisesti Tukholmassa on kaikki paremmin. Siksi lähdinkin hakemaan inspiraatiota erityisesti ruotsalaisista blondeista. Se mikä toimii Ruotsissa, toimii varmasti myös Suomessa. Näin pohjustin ajatukseni upeasta, viileästä vaaleasta sinne.

Ja loppu on omalta kohdaltani hiushistoriaa…Stockholm Blonde on ehdottomasti yleisin toive jota asiakkailtani kuulen. Se on upean kirkas, viileä vaalea, todellinen kadulla päitä kääntävä look. Ja se on mahdollista luoda lähes kenelle vaan, mutta sen ylläpito vaatii työtä.

 

Tekniikka:

Stockholm Blonden lähtövaatimus on vaaleusasteella 9-10 vaalennettu hius. Mikäli hiuksesi ovat tätä tummemmat voidaan vaalennuskertoja tarvita useampia. Voit aina lähettää minulle kuvan hiuksistasi (hairbyessi(at)gmail.com) niin voin arvioida hiustesi lähtötason ja tarvittavat vaalennukset. En vaalenna hiuksia niin että rakenteet rikkoituisivat pahasti, joten vaalennusta ei aina voida tehdä yhdellä kerralla.

Yleisimmin Stockholm Blonde toteutetaan folioraidoitustekniikalla, mutta myös koko pään vaalennus on mahdollinen. Raidoitusta suosittelen, koska silloin oman tyven kasvaminen on paljon pehmeämpää ja Stockholm Blonde säilyy näin pidenpään.

Suurissa vaalennuksissa ja värjäyksissä on mukana aina myös Olaplex, suojaamassa ja korjaamassa hiuksen rakennetta. Stockholm Blonden tapaisessa käsittelyssä Olaplex on välttämätön, jotta hiukset pysyvät hyväkuntoisina.

 

Sävy:

Stockholm Blonde, kuten kaikki muutkin tekemäni vaalennukset ja värit suunnitelen jokaiselle asiakkaalleni yksilöllisesti ja uniikisti. Kahta identtistä hiusväriä tai värireseptiä ei voi olla, koska jokaisella hiuksella on oma historiansa. On tärkeä huomioida mitä käsittelyjä hiukselle on aiemmin tehty, miten hiusta huolletaan ja muotoillaan päivittäin ja mikä on hiuksen ominainen luonne. Myös eri värien tummuusasteilla ja pohjalla olevalla vaalennustekniikalla on suuri vaikutus lopputulokseen.

Stockholm Blonde-väreissä kuitenkin toistuvat kolme viileää sävyä ja vivahdetta, joskin aina omassa uniikissa sekoituksessaan jotka räätälöin juuri sinulle.

Sävyt ovat:

*violetti

*sininen

*tuhka

 

Ylläpito:

Stockholm Blonde on 10-tummuusasteen hiusväri, eli vaalein mahdollinen. Näin ollen myös lookin ylläpito on sen mukaista. Riippuen toteutustekniikasta huoltoväli on noin 5-6 viikkoa, eli hiuksen luonnollisen kasvunopeuden mukaista, silloin kun lookissa ei saa olla näkyvää tyvikasvua.

Jos taas Stockholm Blonde on toteutettu niin että tyven tummuus kuuluu asiaan, huoltoväliä voi venyttää jopa 8 viikkoon.

Syy tähän tavallista tiuhempaan huoltorutiiniin on se että Stockholm Blondessa ei ainoastaan huolleta luonnollista tyvikasvua, vaan myös itse vaalean hiuksen sävytasapainoa. Todella vaalennettu hius on taipuvainen keräämään itseensä epäpuhtauksia esimerkiksi vedestä ja tasapainoisen ilmeen luovat sävyt tuppaavat hiipumaan hiuksesta eri tahtiin.

Eli jos haluat Stockholm Blondesi olevan aina parhaimmillaan, on sinun myös sitouduttava huoltamaan hiuksiasi tasaisin väliajoin. Oletko valmis tiheämpään huoltoväliin? Näiden kuvien jälkeen saatat olla, sillä onhan tämä scandinaavinen vaalea aivan upea ja kauneuden eteen täytyy välillä myös tehdä töitä. Mikäli et saa silmiäsi kuvista irti, autan sinua mielelläni luomaan upean lookin hiustesi kuntoa kunnioittaen.

 

Kotihoito:

Suosittelen aina asiakkailleni vaalennukseen tai värjäykseen sopivia kotihoitotuotteita. Perehdyn ja testaan jatkuvasti uusimpia tuotteita niin voit olla varma, että saat oikeat tuotteet juuri sinulle ja uusille hiuksillesi. Stockholm Blonden kohdalla hyvää kotihoitoa ei voi painottaa liikaa. Näillä tuotteilla hiuksesi säihkyvät taas seuraavaan kertaan.

* Pureology Perfect 4 Platinum Miracle Filler -suihke

* Redken Extreme Anti-snap tehohoito

* Maria Nila Colour Refresh Pearl Silver 0.20